2019-05-15 10:47:48• hírek • Nagy Tímea

Szombaton délelőtt rendhagyó Virágparádé lesz Szatmárnémetiben

Tizenegyedik alkalommal rendeznek Virágparádét a megyeszékhely központjában. Az idei alkalom merőben más lesz, mint az eddigiek.

Amellett, hogy a zöldövezetek fontosságára hívják fel a figyelmet a színes, illatos eseménnyel, az újrahasznosítás és a szelektív szemétgyűjtés fontosságáról is szól a szombati felvonulás. A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség így ünnepli a május 24-én esedékes Európai nemzeti parkok napját, s a ceremóniába bevonja a szatmárnémeti családokat is. A felvonulást követően a kicsik és a nagyok némi „virágosításban” segíthetnek az ügynökség számára, a végeredmény szemet gyönyörködtető lesz.

 

A program:

 

  • A felvonulók a Kossuth-kertben találkoznak 9:30 körül. 9:45-kor megkoszorúzzák a kert atyja, Kiss Gedeon mellszobrát.
  • A parádés felvonulás szombat reggel 10:00 órakor kezdődik a Kossuth-kerti Zöld háztól. A csoportot egy virágokba öltöztetett autó vezeti, utána mazsorettek és dobosok fokozzák a ceremónia hangulatát. A társasághoz bárki csatlakozhat, aki úgy érzi, számára is fontos az élő környezet és a zöldövezetek védelme.
  • A séta végállomása az Alsó-Szamospart út (Bld. Transilvania), a töltést és az Október 25-e teret összekötő felüljáró lábánál áll meg a csapat.

 

Itt jön csak a lényeg! A virágparádés felvonulókat a töltés oldalán készen várja egy méretes, beültetni való „alkotás”. A 83 gépkocsi abroncsból kirakott „Satu Mare” feliratot hivatottak a környezetvédelem fontossága mellett voksolók egy-egy cserepes növénnyel megtölteni. Az ügynökség arra kéri a virágos kedvű demonstrálókat, hogy lehetőleg idényvirágokat hozzanak magukkal, hadd színezzék meg a Szamos-part városközponti oldalát!

 

Csatlakozzanak Önök is a szatmárnémeti "zöldszívűek" parádéjához! Találkozzunk szombaton fél tízkor a Kossuth-kertben, egy-egy cserepes virág társaságában!

 

Videó a tavalyi hangulatról:

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: